Bloedprikken bij OLVG Lab? U kunt hiervoor eenvoudig een afspraak maken.

Een afspraak maken

In Amsterdam zijn meerdere bloedafname locaties van OLVG Lab. Ook bij u in de buurt.

  • Voor een vlotte afhandeling, vragen wij u om het aanvraagformulier (barcode, digitaal of op papier) mee te nemen.
  • Uw identiteit wordt altijd gecontroleerd aan de hand van een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart). Let op: een kopie of een afbeelding op uw telefoon wordt niet geaccepteerd als legitimatiebewijs.
  • Overzicht bloedafname locaties

Voordelen

Voor comfort van onze patiënten en medewerkers verzoeken wij patiënten eerst online een afspraak te maken voor bloedafname bij OLVG locaties oost, west en Spuistraat.

Dit geldt ook voor patiënten die direct doorverwezen worden na een bezoek aan de polikliniek en voor kinderen. Wij werken op afspraak om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Door op afspraak te werken hoeft u bovendien minder lang te wachten. Het maken van een afspraak kan, afhankelijk van de beschikbare tijden, 5 minuten tot 3 maanden van tevoren. U bepaalt zelf de locatie, datum en het tijdstip van de afspraak. Heeft u geen voorkeur voor een tijdstip? Dan kunt u het beste een afspraak plannen in de middag. Het is dan meestal minder druk bij de poliklinieken Bloedafname.

Kinderen tot 12 jaar

Voor kinderen jonger dan 12 jaar kan tot 15.45 uur een afspraak gemaakt worden via het online afsprakensysteem.

Eenvoudig en snel

Met het online afsprakensysteem van OLVG Lab maakt u binnen een paar minuten een afspraak op OLVG, locatie Oost of OLVG, locatie West. Nadat de afspraak gemaakt is, ontvangt u een bevestigingsmail. Let op: deze kan in uw spambox terechtkomen.

Inleveren materialen

Voor het inleveren van materialen (m.u.v. sperma) hoeft u géén afspraak te maken. Kijk voor inleveren van sperma op:

Identificatie

Uw identiteit wordt altijd gecontroleerd aan de hand van een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart). Let op: een kopie of een afbeelding op uw telefoon wordt niet geaccepteerd als legitimatiebewijs.

Lukt het u niet om de afspraak te maken?

De medewerkers van de polikliniek waar u onder behandeling bent kunnen u hierbij helpen. U kunt ook terecht bij het Patiënten Servicepunt of bij de polikliniek Bloedafname.