Per 1 oktober treedt Pascal Bleeker toe tot het bestuur van OLVG Lab

OLVG Lab, een toonaangevend integraal medisch laboratorium in Nederland, is verheugd om de aanstelling van Pascal Bleeker als nieuwe bestuurder aan te kondigen. Pascal zal per 1 oktober 2024 toetreden tot het bestuur en vanaf dan, samen met dr. Anja Leyte als voorzitter, de dagelijkse leiding voor OLVG Lab op zich nemen.

Pascal brengt meer dan 20 jaar ervaring met zich mee. Voorafgaand aan zijn benoeming bij OLVG Lab bekleedde hij diverse leidinggevende functies, waaronder zijn rol als bestuurder bij een innovatieve speler in het energielandschap en een investment boutique in Berlijn. Sinds de COVID-19 pandemie heeft Pascal het belang van medische diagnostiek ervaren. De afgelopen jaren heeft hij als programma manager gewerkt voor onder andere GGD Amsterdam en ook OLVG Lab. Zijn uitgebreide achtergrond in zowel operationeel, financieel als strategisch management dragen bij aan het realiseren van de ambities van OLVG Lab.

Pascal: ‘Ik heb er enorm veel zin in. Ik zie de kansen van OLVG Lab en speel graag een rol in de ontwikkelingen binnen OLVG Lab zelf, maar ook in de regio en daarbuiten. Zodat we patiënten en zorgverleners verzekeren van kwalitatief hoogwaardige diagnostiek in het hele zorgproces nu en in de toekomst. Ik kijk ernaar uit om dit samen met Anja en alle collega’s verder vorm te geven. De raad van bestuur van OLVG ben ik dankbaar dat zij mij het vertrouwen geeft deze rol binnen OLVG Lab te vervullen.’

Reactie van de aandeelhouder OLVG

De Raad van Bestuur van OLVG is verheugd over de aanstelling van Pascal Bleeker. "Wij zijn enthousiast om Pascal te verwelkomen als de nieuwe bestuurder," aldus Cees Buren, lid Raad van Bestuur Stichting OLVG. "Zijn diepgaande kennis van bedrijfskunde, financiën, technologie en zijn bewezen leiderschap zullen ons helpen om onze positie als toonaangevend laboratorium te versterken en uit te breiden. We kijken ernaar uit om samen met Pascal en Anja te werken aan de verdere ontwikkeling en groei van OLVG Lab."

Reactie bestuur OLVG Lab

Anja Leyte: “OLVG Lab heeft sinds de verzelfstandiging in 2018 een mooie groei doorgemaakt en zal die lijn komende jaren doorzetten. Zo vragen naast de op handen zijnde overnames van Comicro en Diagnost-IQ, ook het samenwerkingsverband Glia Diagnostiek en natuurlijk de verhuizing naar de nieuwbouw de komende periode volop aandacht. Ik kijk ernaar uit om als collegiaal bestuur, nu samen met Pascal, de nauwe samenwerkingen met onze klanten en partners voort te zetten en uit te breiden, om zo de impact van onze integrale diagnostiek op de gezondheidszorg te maximaliseren.”

Over OLVG Lab

OLVG Lab BV levert innovatieve en doelmatige integrale laboratoriumdiagnostiek in de volle breedte (klinische chemie, medische microbiologie en pathologie), in combinatie met deskundige en laagdrempelige consultatie en met een hoog serviceniveau, zodat medisch professionals de patiënt tijdig de beste zorg kunnen leveren. Wij leveren, samen met partners, hoogwaardige integrale diagnostiek die duurzaam bijdraagt aan gezondheid; met onze zorg, data en inzicht bevorderen wij vooruitgang in het welzijn van mensen.

Contactinformatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

  • Naam: Olderik Dijkstra
  • Functie: General Counsel
  • Telefoon: +31 621247759
  • E-mail: o.dijkstra@olvglab.nl
  • www.olvglab.nl