Dr. S. Hogenboom

Het vak van klinisch chemicus is ontzettend breed. Vrijwel elke diagnose wordt mede op grond van laboratoriumonderzoek gesteld. Maar niet alleen de diagnose. Ook om de kijken of voorgeschreven medicijnen hun werk doen, voor het geven van een prognose en voor preventief onderzoek wordt een beroep gedaan op het klinisch chemisch laboratorium. Binnen de klinische chemie heb ik mij gespecialiseerd in POCT-diagnostiek: hiermee brengen we de diagnostiek naar het bed van de patiënt, om zo nog sneller de juiste zorg te kunnen verlenen. Ook het management vind ik boeiend: hoe zorgen we ervoor dat we als lab altijd kwaliteit leveren: niet alleen analytische kwaliteit maar ook goede logistiek en dienstverlening en goede adviezen aan de zorgverleners, nu en in de toekomst!

Naam

Sietske Hogenboom

Aandachtsgebieden

Management (Medisch Manager Klinische Chemie OLVG lab, EVR-voorzitter laboratorium Flevoziekenhuis), POCT en Bloedtransfusie (Flevoziekenhuis)

Werkzaam sinds

2004

Werkervaring

1999-2004 Promotieonderzoek Lab Genetisch Metabole Ziekten, AMC, proefschrift Subcellular locatlization of the human isoprenoid biosynthesis pathway
2004-2008 Opleiding klinisch chemicus, Hematologisch Klinisch Chemisch Laboratorium, OLVG

Talen

Nederlands, Engels

Publicaties

Pubmed