Dr. M. de Bruin

Nog elke dag ben ik tevreden met mijn overstap van het onderzoek naar de klinische chemie. Het is een zeer veelzijdig vak en biedt veel interactie met verschillende aanvragers, variërend van huisarts tot specialisten. De resultaten die we in het lab genereren hebben vaak directe behandelconsequenties of zijn een belangrijk onderdeel van de diagnosestelling. Daarnaast houd ik van de ondersteunende rol die we als lab kunnen bieden door processen te optimaliseren voor bloedafname en meedenken over de logistiek van bloedafname bij bijvoorbeeld kinderen.

Als laboratorium specialist klinische chemie ben je verantwoordelijk voor vele facetten van bloed en urine onderzoek.

Dit begint bij de afname van bloed en loopt door tot de rapportage van de laboratorium waarden naar de arts en patiënt.

Dit betekend dat je bezig bent met het afstemmen van processen en logistiek, ICT, collega’s die de afname doen, die de analyse doen tot en met de rapportage en soms interpretatie van de uitslagen. Daarnaast ben je bereikbaar voor aanvragers om consulten te verlenen en neem je deel aan patiënt besprekingen in het ziekenhuis. Het is de breedheid van het vak die mij met plezier naar het werk doet gaan en om samen met collega’s op iedere werkplek binnen het lab, de kwaliteit en efficiëntie van het laboratorium verder te ontwikkelen.

Naam

(Mi)chiel de Bruin

Aandachtsgebieden

Front en back office, bloedafname, op OLVG Oost , chemie in het Flevoziekenhuis

Werkzaam sinds

2012

Werkervaring

Gepromoveerd en postdoc in oncologisch onderzoek (geneeskundige oncologie van het VUMC en het Nederlands Kanker Instituut) Opleiding tot laboratorium specialist klinische chemie Groenhart ziekenhuis, Gouda en ErasmusMC, Rotterdam.

Talen

Nederlands, Engels

Publicaties

Pubmed