Dr. K. van den Hurk

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de werking van het menselijk lichaam. Gedreven door nieuwsgierigheid ging ik met veel plezier na mijn universitaire opleiding wetenschappelijk onderzoek doen. Mijn proefschrift heeft onder meer geleid tot de identificatie van nieuwe markers die de diagnose van het melanoom, een agressieve vorm van huidkanker, verbeteren en voorspellende waarde hebben over het beloop van deze ziekte. Door de afstand tot de kliniek en daadwerkelijke patiëntenzorg besloot ik mijn carrière te vervolgen in de klinische chemie, een vakgebied waar wetenschap en kliniek bij elkaar komen.

De dynamische omgeving door de toenemende mogelijkheden van laboratoriumonderzoek zorgt ervoor dat mijn werk als klinisch chemicus nooit saai wordt. De diverse (klinische) samenwerkingen en contacten, het toevoegen van waarde binnen een zorgproces en het bijdragen aan continue verbetering van patiëntenzorg inspireren en motiveren mij. OLVG Lab BV is een bedrijvige organisatie met veel kennis en een breed netwerk. Maar bovenal een fijne werkplek waar ik met enthousiasme werkzaam ben en medisch specialisten en andere zorgverleners adviseer en ondersteun bij hun diagnostiek.

Daarnaast ben ik hoofdredacteur van het magazine Laboratoriumgeneeskunde, dit zorgt dat ik goed op de hoogte ben van de actuele ontwikkelingen binnen de medische laboratoriumdiagnostiek en de klinische chemie in het bijzonder.

Naam

Karin van den Hurk

Aandachtsgebieden

Algemene klinische chemie, Fertiliteit

Werkzaam sinds

2020

Werkervaring

2020-heden: Klinisch chemicus, OLVG Lab BV
2015-2020: AIOS klinische chemie, hoofdlocatie OLVG, modules Flevoziekenhuis/ LUMC/ Amsterdam-UMC
2013-2015: Onderzoeker, afdeling Pathologie, MUMC+
2012-2013: Marie Curie Research fellow, OncoMark, Dublin
2008-2012: Promovendus, afdeling Pathologie, MUMC+

Talen

Nederlands, Engels

Publicaties

Pubmed