Ir. H.A. Hendriks

Bij het klinisch chemisch laboratorium doen we laboratoriumonderzoek naar bloed en andere lichaamseigen stoffen. Dit onderzoek helpt bijvoorbeeld om uw gezondheid te bepalen of om het effect van een behandeling te volgen. Dit onderzoek wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week uitgevoerd. We doen onderzoek naar de vele stoffen in het lichaam van de mens, onder andere van bloed, urine, feces, haar, beenmerg en traanvocht.

Als laboratorium specialist klinische chemie met aandachtsgebied hematologie hou ik me vooral bezig met het onderzoek naar en het volgen van de behandeling van bloedstollingsziekten, bloedarmoede, leukemie en onderzoek dat gedaan wordt om passend bloed klaar te maken voor bloedtransfusies.

Hierbij is veel overleg de andere specialisten zoals de kinderartsen, internisten, cardiologen, gynaecologen etc. Geen dag is hetzelfde, altijd weer nieuwe vragen, opnieuw opzoek naar de diagnose en nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot bepalingen. Kortom een zeer boeiend en afwisselend vak.

Naam

Henriët Hendriks

Aandachtsgebieden

Transfusie, hemostase, algemene hematologie, opleider klinische chemie

Werkzaam sinds

2005

Werkervaring

St Antonius Ziekenhuis Nieuwegein/Diakonessenhuis Utrecht/ Saltro (opleiding klinische chemie)
St Lucas Andreas Ziekenhuis, OLVG, OLVG Lab BV

Talen

Nederlands, Engels

Publicaties