Covid PCR-testen bij OLVG west

OLVG West: de Corona Screenings Unit (CSU) van OLVG west is verhuisd. De CSU bevindt zich vanaf 1 oktober aan de linkerkant van het gebouw. Vanaf de hoofdingang loopt u buitenom links om het gebouw, bij de slagboom staat berichtgeving aangegeven naar de CSU. De Portakabine staat op de hoogte van de postkamer buiten. Komt u met de auto? Dan kunt u gewoon parkeren in de garage en loopt u buitenom naar de CSU. Volg de borden of vraag de Beveiliging naar de route.

Bel voor afspraak: Voor het testen (PCR) van patiënten op Covid–19 is het noodzakelijk om éérst telefonisch een afspraak te maken. Zowel de huisarts of de patiënt zelf kan deze afspraak maken.

Door de week tussen 08.00 – 14.00 uur, en in het weekend tussen 09.00 – 12.00 uur,
bel naar: (OLVG West) 020 480 7221

Extra service bij OLVG West vanaf 1 december 2020: Indien bloedafname nodig is bij Covid-19 positief geteste patiënten, dan is dat mogelijk, op woensdag of vrijdag, uitsluitend bij de CSU van OLVG West! Deze groep patiënten mag NIET naar andere bloedafnamelocaties worden verwezen!

Aanvraag: Aanvragen voor COVID-19 PCR kunnen worden gedaan via ZorgDomein (“COVID-19 PCR”) of middels een lab-aanvraagformulier met de vrije tekst: “COVID-19 PCR”

Uitslag: De uitslag is binnen 24 uur bekend, vaak al dezelfde dag (uiterlijk 23.00 uur) en wordt op de gebruikelijke wijze naar u gerapporteerd.

Kosten van het onderzoek: Het onderzoek gaat NIET ten koste van het eigen risico van de patiënt. OLVG Laboratoria verrekent de test-kosten met GGD Amsterdam in het kader van de landelijke regeling om iedereen met milde klachten laagdrempelig op COVID-19 te testen. Zie ook: RIVM-Coronavirus

Melding bij GGD van een positieve uitslag: Covid-19 is een aangifteplichtige ziekte A: een positieve PCR-uitslag wordt door OLVG Lab gemeld bij de GGD, ook u moet aangifte doen.

COVID-19 serologie: Voor vragen over COVID-19 serologie zie: UPDATE COVID-19 DIAGNOSTIEK