Covid PCR-testen bij OLVG oost

OLVG Oost: Opgelet: De CSU is door de week op een ANDER adres dan in het weekend.

Door de week geldt: De screeningsunit in Oost bevindt zich (van maandag tot vrijdag) in een ruimte van de Huisartsenpost Amsterdam, links NAAST de SEH, aan de Ruyschstraat.

In het weekend geldt: De screeningsunit in Oost bevindt zich (op zaterdag en zondag) de huisartsenpraktijk BUITENHOF, Eerste Oosterparkstraat 279, 1091 HA Amsterdam.

Bel voor afspraak: Voor het testen (PCR) van patiënten op Covid–19 is het noodzakelijk om éérst telefonisch een afspraak te maken. Zowel de huisarts of de patiënt zelf kan deze afspraak maken.
Door de week tussen 08.00 – 14.00 uur, en in het weekend tussen 09.00 – 12.00 uur,
bel naar: (OLVG Oost)
020 599 4221

Extra service bij OLVG West vanaf 1 december 2020: Indien bloedafname nodig is bij Covid-19 positief geteste patiënten, dan is dat mogelijk, op woensdag of vrijdag, uitsluitend bij de CSU van OLVG West! Deze groep patiënten mag NIET naar andere bloedafnamelocaties worden verwezen!

Route naar CSU bij OLVG oost

Aanvraag: Aanvragen voor COVID-19 PCR kunnen worden gedaan via ZorgDomein (“COVID-19 PCR”) of middels een lab-aanvraagformulier met de vrije tekst: “COVID-19 PCR”

Uitslag: De uitslag is binnen 24 uur bekend, vaak al dezelfde dag (uiterlijk 23.00 uur) en wordt op de gebruikelijke wijze naar u gerapporteerd.

Kosten van het onderzoek: Het onderzoek gaat NIET ten koste van het eigen risico van de patiënt. OLVG Laboratoria verrekent de test-kosten met GGD Amsterdam in het kader van de landelijke regeling om iedereen met milde klachten laagdrempelig op COVID-19 te testen. Zie ook: RIVM-Coronavirus

Melding bij GGD van een positieve uitslag: Covid-19 is een aangifteplichtige ziekte A: een positieve PCR-uitslag wordt door OLVG Lab gemeld bij de GGD, ook u moet aangifte doen.

COVID-19 serologie: Voor vragen over COVID-19 serologie zie: UPDATE COVID-19 DIAGNOSTIEK