Actueel voor huisartsen:

Covid-PCR aanvragen voor patiënten met klachten, géén eigen risico. (Bel onderstaand nummer voor afspraak).

Extra service vanaf 1 december 2020: Indien bloedafname nodig is bij Covid-19 positief geteste patiënten, dan is dat mogelijk, op woensdag of vrijdag, uitsluitend bij de Corona Screeningsunit (CSU) van OLVG West!

Huisartsen (Covid PCR-testen)
Huisartsen kunnen voor hun patiënten met vermeende Covid-19 klachten (die moeilijk ter been zijn en dus niet éénvoudig de RAI kunnen bereiken) COVID-19 PCR testen aanvragen. Deze service is niet ten behoeve van reisverklaringen! OLVG Laboratoria heeft in samenwerking met de GGD Amsterdam de capaciteit voor afname van Covid-19 PCR testen ten behoeve van de 1e lijn uitgebreid. De kosten van deze testen gaan niet ten koste van eigen risico van patiënt. Een verwijzing van de huisarts is wel nodig.

Voor het laagdrempelig testen op COVID-19 is zowel op locatie OLVG Oost als OLVG West een speciale faciliteit ingericht:

OLVG West: De CSU-west bevindt zich aan de linkerkant van het gebouw.
Bloedafname bij Covid-19 positief geteste patiënten, als extra service, alleen bij CSU van OLVG West. [lees meer]

OLVG Oost: Opgelet: De CSU-oost is door de week op een ander adres dan in het weekend.
Door de week: In een ruimte van de Huisartsenpost Amsterdam, links naast de SEH, aan de Ruyschstraat.
In het weekend geldt: In de huisartsenpraktijk Buitenhof, Eerste Oosterparkstraat 279, 1091 HA Amsterdam. [lees meer]

Bel voor afspraak: Voor het testen (PCR) van volwassen patiënten op Covid–19 is het noodzakelijk om éérst telefonisch een afspraak te maken. Zowel de huisarts als de patiënt zelf kan deze afspraak maken. De PCR screening is alleen toegankelijk voor volwassenen, die geheel zelfstandig en (alleen) naar de afname locatie kunnen komen.
Door de week tussen 08.00 – 14.00 uur, en in het weekend tussen 09.00 – 12.00 uur, bel naar: (OLVG West) 020 480 7221
(OLVG Oost)
020 599 4221

Extra service bij OLVG West vanaf 1 december 2020: Indien bloedafname nodig is bij Covid-19 positief geteste patiënten, dan is dat mogelijk, op woensdag of vrijdag , uitsluitend bij de CSU van OLVG West! Deze groep patiënten mag niet naar andere bloedafnamelocaties worden verwezen!