Laagdrempelig testen op COVID-19 (middels PCR) is mogelijk bij OLVG Laboratoria

OLVG Laboratoria heeft de capaciteit voor afname van Covid-19 PCR testen voor patiënten uit de 1e lijn uitgebreid; deze PCR testen gaan NIET ten koste van eigen risico van patiënt.

Voor het laagdrempelig testen op COVID-19 is zowel op locatie OLVG Oost als OLVG West een speciale faciliteit ingericht:

OLVG West: de Corona Screenings Unit (CSU) bevindt zich niet meer in de tent, maar in het ziekenhuis in ruimte W008 en W009, te vinden op de begane grond via route 4. Volg de borden of vraag de Beveiliging naar de route.
OLVG Oost: de screeningsunit in Oost bevindt zich in een ruimte van de Huisartsenpost Amsterdam, links NAAST de SEH, aan de Ruyschstraat.

Afspraak:
Voor het testen (PCR) van patiënten op Covid–19 is het noodzakelijk om éérst telefonisch een afspraak te maken.

Zowel de huisarts of de patiënt zelf kan deze afspraak maken.

Bel tussen 08:00 – 15:15 uur naar: 020-599 4221

Aanvraag:
Aanvragen voor COVID-19 PCR kunnen worden gedaan via Zorgdomein (“COVID-19 PCR”) of middels een lab-aanvraagformulier met de vrije tekst: “COVID-19 PCR”

Uitslag:
De uitslag is binnen 24 uur bekend, vaak al dezelfde dag (uiterlijk 23.00 uur) en wordt op de gebruikelijke wijze naar u gerapporteerd.

Kosten van het onderzoek:
Het onderzoek gaat NIET ten koste van het eigen risico van de patiënt.

OLVG Laboratoria verrekent de test-kosten met GGD Amsterdam in het kader van de landelijke regeling om iedereen met milde klachten laagdrempelig op COVID-19 te testen. Zie ook: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen

Melding bij GGD van een positieve uitslag:
Covid-19 is een aangifteplichtige ziekte A: een positieve PCR-uitslag wordt door OLVG Lab gemeld bij de GGD, ook u moet aangifte doen.

Openingstijden test locaties (alleen op afspraak!):
OLVG West: ma-vr, 12.30-16.30 uur
OLVG Oost: ma-vr, 8.00-12.00 en 12.30-15.15 uur

COVID-19 serologie

Voor vragen over COVID-19 serologie zie: https://olvglab.nl/voor-zorgverleners/medische-microbiologie-20/update-covid-19-diagnostiek