Actueel voor huisartsen:

Covid-PCR aanvragen voor patiënten met klachten, géén eigen risico. (Bel voor afspraak).

Huisartsen (Covid PCR-testen)


Huisartsen kunnen voor hun patiënten met vermeende Covid-19 klachten (die moeilijk ter been zijn en dus niet éénvoudig de RAI kunnen bereiken) COVID-19 PCR testen aanvragen. Deze service is niet ten behoeve van reisverklaringen! OLVG Laboratoria heeft in samenwerking met de GGD Amsterdam de capaciteit voor afname van Covid-19 PCR testen ten behoeve van de 1e lijn uitgebreid. De kosten van deze testen gaan niet ten koste van eigen risico van patiënt. Een verwijzing van de huisarts is wel nodig.

Voor het laagdrempelig testen op COVID-19 is zowel op locatie OLVG Oost als OLVG West een speciale faciliteit ingericht:

OLVG West: de Corona Screenings Unit (CSU) van OLVG west is verhuisd. De CSU bevindt zich vanaf 1 oktober aan de linkerkant van het gebouw. Vanaf de hoofdingang loopt u buitenom links om het gebouw, bij de slagboom staat berichtgeving aangegeven naar de CSU. De Portakabine staat op de hoogte van de postkamer buiten. Komt u met de auto? Dan kunt u gewoon parkeren in de garage en loopt u buitenom naar de CSU. Volg de borden of vraag de Beveiliging naar de route.

Looproute naar CSU bij OLVG West

OLVG Oost:
Opgelet: De CSU is door de week op een ANDER adres dan in het weekend.

Door de week geldt:
De screeningsunit in Oost bevindt zich (van maandag tot vrijdag) in een ruimte van de Huisartsenpost Amsterdam, links NAAST de SEH, aan de Ruyschstraat.

In het weekend geldt:
De screeningsunit in Oost bevindt zich (op zaterdag en zondag) de huisartsenpraktijk BUITENHOF, Eerste Oosterparkstraat 279, 1091 HA Amsterdam.

Route naar CSU bij OLVG oost

Bel voor afspraak:
Voor het testen (PCR) van patiënten op Covid–19 is het noodzakelijk om éérst telefonisch een afspraak te maken.
Zowel de huisarts of de patiënt zelf kan deze afspraak maken.

Door de week tussen 08.00 – 14.00 uur, en
in het weekend tussen 09.00 – 12.00 uur, bel naar:
(OLVG West)
020 480 7221
(OLVG Oost)
020 599 4221

Aanvraag:
Aanvragen voor COVID-19 PCR kunnen worden gedaan via ZorgDomein (“COVID-19 PCR”) of middels een lab-aanvraagformulier met de vrije tekst: “COVID-19 PCR”

Uitslag:
De uitslag is binnen 24 uur bekend, vaak al dezelfde dag (uiterlijk 23.00 uur) en wordt op de gebruikelijke wijze naar u gerapporteerd.

Kosten van het onderzoek:
Het onderzoek gaat NIET ten koste van het eigen risico van de patiënt.
OLVG Laboratoria verrekent de test-kosten met GGD Amsterdam in het kader van de landelijke regeling om iedereen met milde klachten laagdrempelig op COVID-19 te testen. Zie ook: RIVM-Coronavirus

Melding bij GGD van een positieve uitslag:
Covid-19 is een aangifteplichtige ziekte A: een positieve PCR-uitslag wordt door OLVG Lab gemeld bij de GGD, ook u moet
aangifte doen.

COVID-19 serologie: Voor vragen over COVID-19 serologie zie: UPDATE COVID-19 DIAGNOSTIEK