Persbericht OLVG Lab en 2MC

OLVG Lab en 2MC trappen monsters voor diagnostiek snel en milieuvriendelijk door de Amsterdamse binnenstad

Met de start van de lente gaat OLVG Lab samen met haar logistieke dienstverlener 2MC - medical logistics het vervoer van diagnostische materialen in de Amsterdamse binnenstad milieuvriendelijker, betrouwbaarder en veiliger maken.

OLVG Lab bedient de zorgverleners in en rond Amsterdam met diagnostisch onderzoek. De monsters moeten snel en veilig bij het laboratorium worden aangeleverd voor tijdige analyse en uitslag. Dit transport wordt nu gedaan met auto’s, maar in het centrum van Amsterdam biedt transport met een fiets grote voordelen.

“We zochten naar duurzame alternatieven en wisten al snel dat we in de Amsterdamse binnenstad tijd zouden winnen met transportfietsen. Ook kunnen we zo een bijdrage leveren aan een schonere omgeving. Het zoeken was naar een comfortabele elektrische transportfiets, die de veiligheid van onze medewerkers kan waarborgen. Wij bieden kansen aan oudere, AOW gerechtigde medewerkers die zich graag inzetten voor de maatschappij. Zo’n fiets hebben we nu gevonden in dit superveilige transportmiddel” aldus algemeen directeur Ruud Koreman van 2MC.

“Met de juiste inzet en keuzes kunnen vaak meerdere doelen tegelijk gediend worden, zoals sneller transport en een kleinere footprint. Ik ben trots op dit resultaat en de samenwerking” zegt Csilla Végh, projectleider logistiek en bedrijfsprocessen bij OLVG Lab.

Elektrisch ondersteunde transportfiets OLVG Lab voor binnenstad Amsterdam Elektrisch ondersteunde transportfiets OLVG Lab voor binnenstad Amsterdam
Harry van Welbergen