OLVG Lab BV nieuwste bewoner New West Health & Innovation District

Het New West Health & Innovation District (HID) verwelkomt OLVG Lab BV als nieuwe partner op de campus. OLVG Lab past uitstekend op het HID, met haar mengeling van bedrijven die innovatie en wetenschap koppelen aan betere gezondheidszorg.

OLVG Lab is hét integrale laboratorium van Groot-Amsterdam en omgeving met de drie laboratorium disciplines klinische chemie, medische microbiologie en pathologie in één organisatie, en verzorgt de diagnostiek voor ziekenhuizen, klinieken en de eerstelijn. In samenwerking met Sanquin Diagnostiek, in OLVG Sanquin Labcombinatie, wordt landelijk achter 1 voordeur bijzondere diagnostiek aangeboden. In afwachting van nieuwbouw van een centraal laboratorium voor OLVG Lab op het terrein van OLVG West, die volgens de huidige planning in 2024 gereed zal zijn, zal vanaf begin 2023 de pathologie afdeling met ongeveer 90 mensen in zijn geheel gehuisvest worden op het HID.

Speciaal ingerichte laboratoria
Een deel van het zogenoemde CDT-gebouw wordt speciaal voor de komst van OLVG Lab opnieuw ingericht en voldoet aan alle laboratoriumeisen die benodigd zijn. De innovatieve nieuwe procesinrichting (vergaand geautomatiseerd en gerobotiseerd) zal vanaf het laatste kwartaal 2022 allereerst worden gevalideerd en vervolgens in gebruik genomen worden.

Volgens Dr. Anja Leyte, directeur-bestuurder van OLVG Lab BV, draagt de samenvoeging van de verschillende pathologie locaties (nu in Blaricum en Amsterdam Oost) van OLVG Lab eraan bij dat er efficiënter kan worden gewerkt. “We zijn verheugd dat we in het CDT-gebouw op het HID een oplossing hebben gevonden voor de huisvesting, die er ook nog eens voor zorgt dat we met de beste apparatuur kunnen werken.”

Nog ruimte beschikbaar
Rogier van den Braak, initiatiefnemer van het HID, benadrukt dat er nog steeds ruimte is voor nieuwe partners: “We hopen dat de mensen van het OLVG Lab hier snel hun draai hebben gevonden. In het gebouw is nog ruimte voor een aantal andere organisaties die behoefte hebben aan laboratoriumruimte en -faciliteiten. Vanaf 2024 komt bovendien de eerste fase gereed van grootschalige nieuwbouw met een vergelijkbare functie. Dus bedrijven die behoefte hebben aan eigen labruimte, zijn van harte welkom.”

Het HID is een vestigingsplek voor bedrijven en organisaties met een focus op transfusiegeneeskunde, hematologie, oncologie en immunologie. Het doel van het HID is dat partijen elkaar versterken, van start-up tot corporate, van commerciële éénpitter tot gerenommeerd publiek instituut. Met als doel het leven van patiënten beter te maken door de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor gezondheidsproblemen.