Erepenning wetenschappelijke vereniging voor pathologen (NVVP)

Afgelopen vrijdag, 1 april, is de erepenning van de wetenschappelijke vereniging voor pathologen (NVVP), de Pompepenning, uitgereikt aan één van onze pathologen: Hans Blaauwgeers voor zijn jarenlange verdiensten voor de NVVP.

Die activiteiten begonnen al tijdens zijn opleiding in het AMC (1985-1990), toen hij medeoprichter en bestuurslid was van de AIOS-vereniging binnen de pathologie. In 2008 trad hij toe tot het bestuur. Na van 2011-2012 een jaar president-elect te zijn geweest, werd hij voor 2 jaar voorzitter, om in 2016 - na een jaar als past-president en interim penningmeester - het bestuur te verlaten. En hij is nog steeds actief in de vereniging. Ook was hij jarenlang in bestuur en toezicht betrokken bij PALGA, een stichting gelieerd aan de pathologie, namelijk als centraal landelijk archief van pathologie data.

De erepenning wordt sinds 2012 in principe ieder jaar uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de (Nederlandse) pathologie. Het bestuur van de NVVP had gepland om de penning 2 jaar geleden bij het 100-jarige bestaan van de vereniging aan Hans uit te reiken, maar die bijeenkomst kon door de COVID-crisis niet doorgaan. Daar had hij echter geen weet van en de verrassing was dus afgelopen vrijdag groot en aangenaam.

Van harte gefeliciteerd!