Nieuwbouw OLVG Lab start binnenkort!

Na een intensief voorbereidingstraject gaat de duurzame nieuwbouw voor OLVG Lab, op het terrein van OLVG West, nu echt beginnen. Oude voorzieningen, ruimtegebrek en de behoefte om te groeien maken dit noodzakelijk. Na de zomer start de uitvoering en medio 2025 verwachten we te kunnen starten met de verhuizing van een groot deel van onze activiteiten.

We hebben lang moeten volhouden maar met succes! Nu OLVG de contracten voor de uitvoering van het nieuwe (duurzame!) labgebouw heeft ondertekend gaat de nieuwbouw echt beginnen! Zo ook ons herhuisvestingsprogramma (inmiddels omgedoopt naar: “Basecamp”), met Pascal Bleeker als programma manager. De komende periode volgt hierover meer informatie, voor nu is het OLVG bericht hieronder al vast informatief.

Bouw labgebouw binnenkort van start

OLVG heeft al lange tijd een wens voor een nieuw labgebouw. Oude voorzieningen, ruimtegebrek en de behoefte om te groeien maakten dat die wens een noodzaak werd. Op 24 juni tekenden alle betrokken partijen de aannemingsovereenkomst. Dit betekent dat binnenkort de start van de bouw gaat beginnen.

Gebouw en planning

Het labgebouw komt in het noordoosten van het terrein van locatie West, op de hoek van de Jan van Galenstraat en de A10.

Nieuwe locatie lab Nieuwe locatie lab

Duurzaam bouwen

Duurzame keuzes maken is belangrijk voor OLVG. Bij alle bouwplannen kijkt de afdeling Vastgoed dan ook hoe deze duurzaam uitgevoerd kunnen worden. Voor het nieuwe labgebouw wordt op de volgende manieren duurzaam gebouwd:

  • Het gebouw krijgt een sedumdak. Sedum is een vetplantje en zorgt voor extra isolatie en opvang van regenwater.
  • De toiletten worden gespoeld met regenwater.
  • Het gebouw krijgt driedubbel glas; het meest isolerende glas dat op dit moment verkrijgbaar is.
  • Het gebouw wordt gasloos: verwarmen en koelen gebeurt met warmte-koudeopslag en warmtepompen.
  • De elektrische zonwering wordt aangestuurd door zonnepanelen.
  • Het gebouw krijgt een energiemonitoringsysteem om energieverbruik te monitoren en bij te sturen.

Auteur: Anja Leyte

verdieping nieuw lab verdieping nieuw lab